Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا،  اسماعیل بایرام نژاد رئیس مرکز زلزله‌نگاری کشور در جلسه ستاد مدیریت بحران استان کرمان اظهار کرد: کشور را بلایای طبیعی تهدید می‌کند و هنوز زلزله شاید پرخطرترین پدیده ای باشد که با آن مواجه هستیم.

وی با اشاره به زلزله‌های ۱۰۰ سال اخیر در ایران گفت: هیچ جای کشورمان ساکن و بدون زلزله نیست و این را زلزله‌های ثبت‌شده در نقشه نشان می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بایرام نژاد تصریح کرد: ما امکان این را نداریم که همه زلزله‌ها را ثبت کنیم و ۹۰ درصد موارد ثبت شده مربوط به ۲۶ سال اخیر است که پایگاه‌های لرزه‌نگاری در کشور توسعه پیدا کرده است.

وی بیان کرد: آمار نشان می دهد در کشور هر ۱۰ سال یک زلزله بزرگ‌تر از ۷ ریشتر داریم و هر سال یک تا دو زلزله بین ۶ تا ۶.۵ ریشتر رخ می دهد که این آمار متفاوت است.

رییس مرکز لرزه‌نگاری کشور با اشاره به اینکه هر ۱۰ سال یک بار یک زلزله مخرب داریم، گفت: عمق زمین لرزه‌ها در ایران عمدتا زیر ۲۰ کیلومتر است. بعضا برخی می‌گویند چرا زلزله ۷ ریشتری در ژاپن خسارت زیادی ندارد و در کشور ما تخریب می‌کند؟ یک دلیل آن عمق زمین لرزه هاست. در ایران این عدد (عمق) کم است و باعث می شود انرژی زمین‌لرزه، تخریب زیادی را ایجاد کند.

وی با اشاره به اینکه استان کرمان گسل‌های فراوانی دارد که زمین لرزه‌های زیادی را موجب می شوند، افزود: شبکه لرزه نگاری از ۱۰ سال قبل در استان کرمان فعال شده و بیش از ۸۰ درصد زلزله های ثبت شده مربوط به این بازه زمانی است که اهمیت شبکه های لرزه‌نگاری را نشان می دهد.

بایرام نژاد با اشاره به اینکه ثبت زمین لرزه های کوچک و پایش روند فعالیت گسل ها به پیش‌بینی ها در آینده کمک می کند، گفت: ایستگاه های لرزه نگاری برای مطالعه ساختار و پیش نشانگرهای زمین لرزه و ... کمک می کند.

وی با بیان اینکه در حال حار ایستگاه های لرزه نگاری کشور به ۴۰۰ مورد افزایش یافته و سهم استان کرمان ۲۶ مورد است، تصریح کرد: باید سالانه حدود ۵۰ ایستگاه راه اندازی کنیم اما با بودجه‌ای که به ما داده می‌شود، نمی توانیم بیش از ۲ ایستگاه راه اندازی کنیم و به شدت به حمایت های استانداران نیاز داریم.

کد خبر 618876 برچسب‌ها زلزله

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: زلزله لرزه نگاری زمین لرزه ها استان کرمان زلزله ها ۱۰ سال سال یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۲۵۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) خسارت تگرگ به منازل و خودرو‌ها در شهر مرزی درح _سربیشه خراسان جنوبی

فرماندار سربیشه در خراسان جنوبی گفت: ساعتی قبل بارش تگرگ موجب شکسته شدن شیشه تعداد زیادی خودرو و برخی منازل شهر درح سربیشه شد.

به گزارش ایرنا، محمدرضا لکزایی روز شنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: به علت شکستن و تخریب پایه دال پل در مسیر اصلی درح به مرز ماهیرود واقع در سه راهی کلاته شیر، این مسیر مسدود شد.

وی ادامه داد: امکان تردد خودرو‌ها به سمت مرز ماهیرود از سمت مسیر قدیمی در این محور تامین شده است.

فرماندار سربیشه اظهار کرد: بارش شدید تگرگ باعث تخریب تمامی آبنما‌های سه بخش شهرستان، برخی معابر شهری و روستایی و وجود گل و لای و سنگ در معابر برخی روستا‌ها شد.

وی با بیان اینکه جاده روستایی کباد به دلیل عبور سیلاب تخریب و مسدود است اظهار کرد: همچنین خسارات زیادی به مزارع و باغات کشاورزی این شهرستان وارد شد.

لکزایی اضافه کرد: جاده روستای شبو غیرقابل دسترس شده و ۱۵ منزل روستا نیز دچار آبگرفتگی شد که نیرو‌های هلال احمر در حال ارسال چادر و آرد به این منطقه هستند.

وی عنوان کرد: اکنون چند تیم در حال ارزیابی و بررسی خسارات سیلاب و تگرگ به نقاط مختلف شهرستان اعزام شده‌اند.

سامانه بارشی جدید از روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت در خراسان جنوبی فعال شد و تا روز جمعه بارش گسترده باران اغلب مناطق استان را فرا گرفت که طغیان رودخانه‌های فصلی و جاری شدن سیلاب را به همراه داشت و در این زمینه هشدار سطح نارنجی صادر شد.

بارش‌های رگباری و سیل آسا هفته اول اردیبهشت نیز در خراسان جنوبی خسارات سنگین مالی بر جای گذاشت، اما خسارت جانی ناشی از سیل اخیر در این استان گزارش نشد.

دیگر خبرها

  • خسارت بارش‌های سیل‌آسای سراوان به آسفالت معابر
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • بندرچارک لرزید
  • چرا ژاپن سیاست تخریب و ساخت مجدد دارد؟
  • خسارت بارش‌های شدید به زیر ساخت‌های شهری جنت مکان گتوند
  • (تصاویر) خسارت تگرگ به منازل و خودرو‌ها در شهر مرزی درح _سربیشه خراسان جنوبی
  • خوزستان لرزید
  • زلزله خوزستان را لرزاند
  • محورهای مواصلاتی شهرستان خوسف آسیب جدی دیده‌اند
  • جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری برخط کشور در قشم